Intervisie

Wat is intervisie?

Intervisie is een vorm van groepsgewijs leren binnen de eigen school met als doel de professionaliteit van iedere deelnemer te vergroten. Collega’s denken met elkaar mee over knelpunten in de eigen werksituatie.

Dit meedenken over een ingebrachte case gebeurt echter niet door het aandragen van oplossingen of adviezen, maar door het stellen van vragen. De gezamenlijke reflectie die hierop volgt leidt tot inzicht en zet aan tot concrete acties.

Wat doet een facilitator?

Als facilitator zorg ik voor een veilige en gestructureerde setting waarbinnen geleerd kan worden. Deelnemers hebben een actieve rol. Zij brengen cases in, denken mee, en stellen vragen aan de case-inbrenger.

Als facilitator intervenieer ik zo min mogelijk en zit ik soms letterlijk op mijn handen. Het zijn met name de deelnemers die hard aan het werk én leren zijn.

Vragen die hierbij centraal staan:

  • Wat heb ik gedaan?
  • Waarom heb ik dat zo gedaan?
  • Wat heeft mij ervan weerhouden het anders te doen.

Wil je weten wat ik voor jou en je team kan betekenen?

Ik help je graag bij het invoeren van intervisie, zodat er binnen no time sprake is van een lerende school. En jullie de intervisie zonder mijn begeleiding zelfstandig voortzetten. Je zult verstelt staan van de kracht die van intervisie uitgaat en hoe het de energie en werkplezier binnen het team verhoogt. Neem vooral contact met mij op.