Teamcoachen

Kies je als schoolleider voor goed onderwijs dan vraagt dit om een goede samenwerking binnen het team.

Herken je dit?

Heb je het idee dat er meer in het team zit dan er nu uitkomt? Dat er meer gebruik gemaakt kan worden van elkaars expertise? Zou je graag zien dat er met meer energie en plezier wordt samengewerkt? Dan is een teamcoach-traject de oplossing voor jou!

Een teamcoach-traject kan van waarde zijn als je merkt dat er niet goed naar elkaar geluisterd wordt en steeds dezelfde collega’s aan het woord zijn. Als de rollen en taken binnen het team niet helder zijn. Of als de samenwerking ronduit stroef verloopt, en er vaak gedoe is in het team.

Wat doet een teamcoach?

Als teamcoach leer ik jou en je team hoe jullie de samenwerking kunnen versterken. Door te observeren tijdens het MT-overleg, een teamvergadering of een studiedag geef ik jullie inzicht in het onderling gedrag. Zo komt het team voor de keuze te staan: willen we dit en gaan we zo door, of willen we veranderen? Dit kan best confronterend zijn, maar ook heel leerzaam en waardevol.

Als teamcoach help ik jullie vervolgens ander gedrag uit te proberen. Zo kan het team ervaren wat de effecten hiervan zijn, en leren welk gedrag helpend en welk gedrag belemmerend is voor de teamontwikkeling. Teams die op basis van vertrouwen samenwerken en die meer gebruikmaken van elkaars expertise, zullen ervaren dat de energie en het werkplezier toeneemt. Dat geeft de kwaliteit van het onderwijs een enorme boost!

Een teamcoach-traject is een goede keus als:

  • De rollen en taken binnen het team niet duidelijk zijn;
  • Vergaderingen oeverloos lang duren en als zinloos worden ervaren;
  • Er over elkaar wordt gepraat in plaats van met elkaar;
  • Ingesleten patronen doorbroken moeten worden;
  • Je gezamenlijke verantwoordelijkheid en eigenaarschap wil in het team.

Wil je weten wat ik als teamcoach voor jou en je team kan betekenen?

Wil je samen met jouw team leren welk gedrag jullie kunnen inzetten om met meer energie en plezier samen te werken? Neem dan vooral contact met mij op.